Уряд прискорює виконання українсько-китайських домовленостей, зокрема досягнутих на вищому рівні під час візиту Президента України Віктора Януковича в КНР. Зокрема, активізується робота за всіма напрямами двостороннього співробітництва, у тому числі і в сільському господарстві. Це прискорить залучення китайських інвестицій у вітчизняну економіку та нарощування експорту українських товарів до Китаю. Про це йшлося на засіданні української частини Комісії зі співробітництва між урядом України та Урядом КНР під головуванням міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка.

«Після візиту Віктора Януковича в КНР перед Україною відкриваються значні можливості для поглиблення співпраці з Китаєм у низці галузей. І Президент поставив завдання прискорити реалізацію досягнутих домовленостей. Тому ми будемо проводити такі засідання кожні два тижні, щоб максимально координувати виконання зобов'язань української сторони і підготуватися до наступного візиту в КНР представників української влади»,- зазначив Присяжнюк.

Міністр підкреслив, що всі державні органи влади, які представлені у складі Комісії, повинні якомога швидше приступити до виконання своєї частини роботи в рамках співпраці між Україною і КНР. Відповідно, прискориться реалізація спільних інвестиційних проектів у деяких галузях вітчизняної економіки, у тому числі і сільському господарстві.

«Своєчасне виконання взятих нами зобов'язань прискорить приплив інвестицій в українську економіку. Також для нас важливим є нарощування товарообігу, зокрема, збільшення експорту української продукції на китайський ринок», - підкреслив глава Мінагрополітики.

Присяжнюк доручив всім учасникам Української частини Комісії зі співробітництва між урядом України та Урядом КНР підготувати графіки виконання завдань і доповісти про них на наступному засіданні Комісії. За його словами, також необхідно створити координаційний центр для реалізації спільних українсько-китайських проектів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91