До органів внутрішніх справ доставлено 50 найбільш активних учасників масових заворушень на вул. Грушевського в Києві, 26 правопорушників процесуально затримані, 22 - повідомлені про підозру.

Про це ForUm'у повідомили в Управлінні по зв'язках з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.

За словами заступника начальника Головного слідчого управління МВС України Олега Татарова, 19 січня за фактами подій у центрі Києва порушено кримінальне провадження за ст. 294 Кримінального кодексу України (масові заворушення).

«Хотів би сказати, що ми не поділяємо правопорушників на студентів і не студентів. Всі повинні дотримуватися Конституції України, вимог Кримінального кодексу та інших законів і в жодному разі їх не порушувати», - підкреслив заступник начальника ГСУ МВС під час зустрічі зі студентами, які прийшли під стіни відомства.

Татаров також нагадав, що правоохоронці вже неодноразово закликали учасників масових акцій не піддаватися на провокації з боку окремих осіб, в тому числі політиків.

Як повідомляв ForUm, за медичною допомогою після протистояння на вул. Грушевського в Києві звернулися 163 співробітників правоохоронних органів.

Сутички у центрі Києва в неділю, 19 січня, почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції у напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178