Реалізація спільних українсько-російських проектів дозволить ефективно використовувати інновації в економіці України, що підвищить її конкурентоспроможність, буде сприяти економічному зростанню та залученню наукових ресурсів у виробництво. Про це в інтерв'ю каналу БТБ заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

«Ці проекти є важливими для подальшого розвитку України, для підвищення конкурентоспроможності країни і підвищення, у кінцевому підсумку, рівня життя нашого населення», - зазначив міністр.

Він повідомив, що на сьогодні узгоджено 23 основних проекти між Україною і Росією у важливих високотехнологічних галузях економіки, насамперед: авіабудуванні, атомній енергетиці, суднобудуванні, космічній галузі зв'язку.

Також Прасолов зазначив, що вже прорахована попередня вартість проектів, готова документація, техніко-економічне обґрунтування, визначені відповідальні за їхню реалізацію.

«Загальна попередня вартість проектів становить близько 56,4 млрд дол. США. Таким чином, за рік Україна може отримувати до 8 млрд дол. США російських інвестицій на реалізацію проектів у пріоритетних галузях економіки, і дуже важливо, що реалізацію цих проектів ми розпочинаємо вже в 2014 році», - підкреслив міністр.

При цьому він висловив упевненість, що Україна повною мірою зможе використовувати залучені ресурси для формування бази, необхідної для забезпечення стабільного економічного зростання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124