Учора, 15 січня, на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проект Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2014 рік, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

На виконання Указу Президента України від 12 червня 2013 року і з метою реалізації положень Закону України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», зокрема в частині продовження конструктивного партнерства з Організацією Північноатлантичного договору з усіх питань, що становлять взаємний інтерес, Міністерством закордонних справ України підготовлено проект Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2014 рік (РНП-2014).

«До процесу розробки проекту були залучені центральні та інші органи виконавчої влади. Проект РНП-2014, який пропонується затвердити Указом Президента України, є квінтесенцією перспективних напрямів діяльності міністерств і відомств України і містить інформацію про ключові завданнях нашої держави на шляху реформ», - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що документ визначає напрями роботи в економічній та енергетичній галузях, заходи по боротьбі з корупцією, реформування оборонних структур і структур безпеки, а також включає завдання, спрямовані на активізацію співпраці з міжнародними та регіональними організаціями.

«Виконання Річних національних програм співробітництва України з НАТО є одним з важливих практичних інструментів залучення відповідного передового міжнародного досвіду до проведення внутрішньодержавних реформ, а також плановим механізмом підтримки на належному рівні конструктивного партнерства з Альянсом», - сказано в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

118