Парламент сьогодні, 16 січня, прийняв законопроекти, які посилюють відповідальність за вандалізм і пропаганду фашизму. Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові ForUm’у повідомив лідер КПУ Петро Симоненко.
 

«Сьогодні в суспільстві вкрай негативно ставляться до того, що рушаться пам'ятники героям Великої Вітчизняної війни. Це вандалізм, який є результатом проведення профашистської політики, розпочатої Віктором Ющенком і його помаранчевою командою, починаючи з 2004 року », - підкреслив Симоненко.

У зв'язку з цим, за його словами, Компартія внесла пропозицію щодо жорсткості відповідальності, аж до 5 років позбавлення волі «тих, хто піднімає руку на святі місця, на пам'ятники героям, особливо враховуючи останні події».

Симоненко нагадав, що буквально минулого тижня з селі Глиняни Золочівського району Львівської області вандали осквернили пам'ятник на братській могилі, в якій поховані 32 воїни радянської армії, які загинули під час Великої Вітчизняної війни, повідомляє «ГолосUA».

Лідер КПУ констатував, що також передбачена кримінальна відповідальність у вигляді ув'язнення до 5 років за пропаганду фашизму.

«У тому числі і у Верховній Раді, де сьогодні знаходиться профашистська організація «Свобода», яка займається пропагандою радикального націоналізму Донцова. І це надзвичайно тяжкий злочин: весь світ це засудив, а у нас продовжують займатися пропагандою», - констатував Симоненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128