За період новорічних і різдвяних свят з 1 по 9 січня поточного року в Криму відпочило 39 тис. осіб, що на 13,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомили в прес-службі Міністерства курортів і туризму автономії.

Він також зазначив, що з початку року півострів відвідало на 20% більше туристів, ніж за аналогічний період 2010 і 2011 роках.

«Зростання туристичного потоку на новорічні свята пов'язане з тим, що в цьому році активно включилися в боротьбу за «новорічного» туриста приватні домоволодіння, які в Криму займають більше 80% туристичного ринку», - пояснив заступник голови кримського уряду Георгій Псарьов.

За його даними, на новорічні та різдвяні свята оренда приватних будинків користувалася великою популярністю серед відпочивальників.

Водночас, за словами віце-прем'єра, в нинішньому році не спостерігалося зростання кількості заявок на бронювання через туристичні компанії. Туристи воліли бронювати місця безпосередньо в санаторно-курортних установах.

Говорячи про проблеми зимового туристичного сезону в Криму, Псарьов зазначив плато гори Ай-Петрі, яке люблять відвідувати туристи, однак його інфраструктура не готова до великого напливу людей. «Уряд Криму працює над наведенням порядку на плато Ай-Петрі», - підкреслив він.

Віце-прем'єр автономії також повідомив, що за час новорічних свят у кримських об'єктах розміщення не було зафіксовано жодної надзвичайної події.

За даними міністерства, на території автономії знаходиться 4,5 тис. міні-готелів і майже 700 діючих об'єктів розміщення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153