Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження щодо повідомлень про застосування сили «беркутівцями» біля Києво-Святошинського суду та отримання тілесних ушкоджень екс-міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«За повідомленнями про застосування сили працівниками «Беркут» біля Києво-Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень громадянином Ю.Луценка на проспекті Перемоги, 109, прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за статтею «Перевищення службових повноважень». В рамках розслідування слідчі прокуратури встановлять об'єктивну картину події на території суду, а також після того біля Святошинського райвідділу міліції», - повідомляє прес-служба прокуратури Києва.


Як зазначають у прокуратурі, в даний час офіційні заяви про побиття людей працівниками міліції до прокуратури не надходили, слідство розпочато за ч. 2 ст. 365 КК України за інформацією, наявною у ЗМІ.

«У той же час слідчі міліції за тими ж подіям розпочали кримінальні провадження за фактом хуліганства з боку мітингувальників, незаконного втручання в діяльність суду, а також опору працівникам міліції», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, вчора після конфлікту біля Києво-Святошинського суду активісти «автомайдану» заблокували 3 автобуси з «Беркутом» біля будівлі Святошинського районного управління міліції. За повідомленнями ЗМІ, учора внаслідок конфлікту Юрій Луценко отримав травми голови.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267