Колишній народний депутат від «Батьківщини», захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко жорстко розкритикував вимоги Громадської ради Майдану, назвавши їх нездійсненними.

«Вибачте за необізнаність, а що таке «Громадська рада Майдану (ГРМ)»? Громадські ради створюються при установах державної або комунальної власності. А як при цивільному феномені під назвою «Майдан» може бути створена «громадська рада» - для мене це загадка. Чи це просто красива гра словами? При цьому питання: а хто створював або хто вибирав (делегував) членів Громадської ради Майдану»?», - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Екс-нардеп нагадав, що виступає категорично проти висунення єдиного кандидата від опозиції.

«Щодо змісту їхнього «ультиматуму». По так званому єдиному кандидату я вже висловлювався. При цьому в «ультиматумі» є цікава формула: «Ми розуміємо ризики, проте знаємо 100-відсоткові способи, як уберегти себе від цих ризиків». Так розкажіть. Тому що багато людей не бачать не лише 100-відсоткових, а взагалі ніяких механізмів страховки», - наголосив захисник Тимошенко.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день не працює механізм складання 151 мандата, оскільки «на відміну від 2007 року немає механізму «рубання хвостів у списках», а в опозиції немає 151 списочника, бо будь-яке складання мандата мажоритарником тягне тільки за собою призначення виборів по цьому округу».

На думку Сергія Власенка, єдиним механізмом перевиборів Верховної Ради є блокування таким чином, щоб ВР не змогла почати роботу протягом 30 днів протягом однієї сесії.

"Після цього необхідно політично змусити Януковича видати Указ про дострокові вибори ВР. Звертаю Вашу увагу, це його право, а не обов'язок", - заявив Власенко.

Як повідомляв «Обозреватель», Громадська рада Майдану пред'явила українській опозиції свої вимоги - висунути єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах, почати блокування Верховної Ради з першого дня зимової сесії і домогтися розпуску парламенту. Якщо ж опозиціонери не зможуть заблокувати парламент і зупинити бюджетний процес, вони повинні скласти 151 мандат.

В опозиції відмовилися виконувати вимоги, заявивши, що Громадська рада «Майдан» не має ніякого відношення до Євромайдану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376