В Одесі зловмисники, вимагаючи гроші, спочатку жорстоко побили 16-річного хлопця, а потім зіштовхнули з балкона шостого поверху. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Одеській області.

З численними тілесними ушкодженнями потерпілого доправили в лікарню, проте врятувати хлопцеві життя так і не вдалося: вже через кілька годин від отриманих травм він помер.

«За підозрою у скоєнні цього кримінального злочину працівниками міліції були затримані двоє чоловіків, 1987 та 1994 років народження. З'ясувалося, що молодший із затриманих був знайомий з потерпілим. Саме він запросив хлопця додому до свого старшого товариша, де згодом і розгорнулися трагічні події», - розповів перший заступник начальника Суворовського районного відділу міліції, майор міліції Олександр Саламаха.

В той день обидва підозрюваних розпивали спиртні напої за місцем проживання старшого з них. У розпал застілля 19-річний хлопець згадав про свого 16-річного знайомого, якому він нібито допоміг колись врегулювати невеликий конфлікт. За цю незначну послугу неповнолітній обіцяв віддячити помічнику, але досі свою обіцянку не виконав.

Коли підліток прийшов, спільники почали вимагати у нього 1000 доларів США. Твердження хлопця, що у нього немає таких грошей, зловмисників не влаштовували. Вони почали бити хлопця, а потім змусили зателефонувати матері і попросити, щоб та принесла гроші. Пізніше один з приятелів зіштовхнув підлітка з балкона багатоповерхівки.

За даним фактом ведеться слідство одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: 115 (умисне вбивство) та 189 (вимагання). На період його проведення обом затриманим обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За вчинене одному з підозрюваних загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. А інший може провести за ґратами до п'ятнадцяти років свого життя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222