Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг), визначила єдиний механізм встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, удосконалила форми подання ліцензіатами розрахункових матеріалів.

Як повідомляє Нацкомпослуг, постанова № 253 від 29 листопада 2013 року «Про затвердження процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення» набирає чинності 10 січня 2014 року, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з повідомленням Нацкомпослуг, раніше при встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення комісія застосовувала постанову № 245 Національної комісії регулювання електроенергетики від 17 лютого 2011 року «Про затвердження процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення». Однак даний нормативно-правовий акт не містить вичерпний перелік документів, які подаються ліцензіатами для встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, і не забезпечує чіткого механізму їхнього подання і розгляду.

Нова процедура встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення сприяє встановленню послідовного і чіткого механізму подачі, розгляду розрахункових матеріалів, встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення; захист прав та інтересів споживачів; координації роботи і підвищення відповідальності ліцензіата при здійсненні розрахунків тарифів.

Нова процедура поширюється на всіх ліцензіатів комісії, які отримали в установленому порядку ліцензії на здійснення господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення.
Як раніше повідомляв ForUm, в Україні для 160 підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) з 1 січня 2014 року знижено тарифи на теплову енергію.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, прийняла рішення знизити з 1 січня 2014 року граничну ціну на газ для промислових споживачів на 10% - до 3113 грн за тисячу кубометрів і для державних установ - на 29% до 2448 грн за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2625