Столична міліція розпочала кримінальне провадження за фактом конфлікту в Будинку профспілок, повідомили Forum'у у ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

«Вчора о 15.30 до чергової частини Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві надійшло повідомлення про перешкоджання законній діяльності журналіста одного з телеканалів на Майдані Незалежності. На вказане місце негайно виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського райуправління міліції в повному складі. Правоохоронці опитали 31-річного кореспондента українського телеканалу «112», який розповів їм про конфліктну ситуацію», - йдеться в повідомленні.

Журналіст пояснив, що приблизно о 15.00 він виходив з приміщення Будинку профспілок і побачив кількох мітингувальників у камуфляжному одязі, які бігли в напрямку, де знаходиться новорічна ялинка. «Це викликало у нього професійний інтерес і тому він попрямував за ними. Незабаром чоловіки наздогнали невідомого хлопця, який, за їхніми словами, намагався зняти гасла з ялинки. Після цього активісти схопили втікача і силою повели його в Будинок профспілок, при цьому останній пручався і кричав. Всі вони піднялися на другий поверх у зал засідань, де було темно», - зазначили в міліції.

За словами представника ЗМІ, приблизно сім чоловіків у масках затиснули хлопця в кутку і, судячи по звуках, завдавали йому удари, викрикуючи образливі фрази.

«Коли журналіст почав фіксувати цей інцидент на відео, чоловіки в масках зробили йому зауваження і заборонили зйомку. Навіть коли він представився працівником засобів масової інформації, вони продовжили виштовхувати його із залу засідань, висмикнули шнур мікрофона, вихоплювали і виривали з його рук планшет. Все, що відбувалося, було зафіксовано на камеру планшета», - підкреслили в главку.

Дану подію було зареєстровано в Шевченківському РУ ГУМВС України в місті Києві. Слідчим відділом райуправління зараз розпочато кримінальне провадження за ст. 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Триває розслідування.

Крім цього, журналіст звернувся із заявою до Шевченківського райуправління міліції про скоєння кримінального злочину за нанесення тілесних ушкоджень невідомому у Будинку профспілок. За даним фактом також розпочато кримінальне провадження, проводиться перевірка всіх обставин цієї події.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168