У 2013 році депозити українців в національній валюті зросли на 36%. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«У 2010-2013 роках депозити українців в банках збільшилися на 205%, а це більш ніж удвічі, або понад 220 млрд грн. Тільки за минулий рік депозити фізичних осіб в національній валюті зросли майже на 70 млрд грн, або на 36%», - сказав Азаров.

За його інформацією, в цілому українці зберігають в банках 434 млрд грн, а це більше, ніж річний дохід держбюджету України.

«Це свідчить про незаперечну довіру населення до економічної політики уряду. Можна говорити скільки завгодно, але це факт. Додайте до цього те, що цю довіра щодня намагалася розхитати опозиція. Вона безперервно провокувала панічний настрій щодо стабільності національної валюти, закликала і зараз закликає забирати депозити. Українці переконливо «проголосували» своїми вкладами за національну валюту і проти закликів опозиції, тому наш уряд і далі продовжуватиме політику опори на внутрішній ринок і активізацію вітчизняної економіки і, виконуючи соціальні ініціативи Президента, буде поступово підвищувати купівельну спроможність громадян», - пообіцяв він.

Тетяна Григор’єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126