Україна повинна запустити на повну потужність програми промислової кооперації з Росією. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Що потрібно зробити зараз? Перше. Вже з лютого запустити на повну потужність програми промислової кооперації з Росією, які дають нам у найближчі роки сотні тисяч робочих місць і гарантії для бюджетів всіх рівнів, буде фінансова база для розвитку нашого вітчизняного ринку. А також, щоб працювала зона вільної торгівлі між країнами СНД, значимість якої для нашої економіки важко переоцінити. За це особисто відповідає віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко. Вартість цих програм - десятки мільярдів доларів. Навіть більше - це майбутнє базових галузей нашої промисловості. Тим більше, що можливість для розвитку промисловості дають нові ціни на газ, досягнуті внаслідок домовленостей нашого Президента», - заявив він.

Азаров також підкреслив, що завдання полягає в тому, щоб в лютому був розроблено збалансований, системний проект розвитку держави з повним використанням переваг, які дають зона вільної торгівлі з СНД і промислова кооперація з Росією і взаємодія з країнами Європейського Союзу.

За словами прем'єра, потрібно розробити скоординовану систему дій у конкретних напрямках, галузях і навіть щодо окремих підприємств. «Це ж треба і іноземним інвесторам, без яких завдання модернізації української економіки неможливо виконати», - вважає Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 грудня за підсумками засідання українсько-російської міждержавної комісії підписано низку документів.

Тетяна Григор’єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1345