В зимових Олімпійських іграх 2014 року, які проходитимуть в Сочі, візьмуть участь близько 45 українських спортсменів. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр молоді і спорту України Равіль Сафіуллін.

«На зимових Олімпійських іграх-2014 в Сочі буде представлено 15 видів спорту. Буде розігруватися 98 комплектів нагород. Наші спортсмени виступають в 11 видах спорту. За попередніми даними, оскільки остаточна цифра ще не підведена, на сьогодні від нашої країни буде представлено приблизно 45 спортсменів. Тому що в окремих видах ще триває відбір. Остаточні цифри будуть доступні ближче до кінця січня», - сказав він.

За словами міністра, максимально представлені наші спортсмени будуть в біатлоні - 11 осіб, також буде 8 спортсменів-лижників, по 6 спортсменів боротимуться за медалі у фрістайлі, санному спорті.

Сафіуллін зазначив, що, за попередньою інформацією, в Олімпійських іграх візьмуть участь близько 3 тис. спортсменів з 80 країн світу.

Він зазначив, що фінансування на підготовку до зимової Олімпіади здійснювалося в основному за рахунок державного бюджету. «Загальна сума коштів, яка була використана під час підготовки до цих Олімпійських ігор, а це період з 2011 по 2013 роки та початок 2014 року, склала 108 млн 705 тис. грн», - сказав він.

Сафіуллін також нагадав, що напередодні літньої Лондонської Олімпіади, яка відбулася в 2012 році, відбулися певні зміни у розмірі (премії. - Ред.), яка виплачується спортсменам за завойовані золоті, срібні та бронзові медалі.

«На сьогоднішній день це такі цифри: 125 тис. доларів за золоту, 80 тис. доларів за срібну і 55 тис. доларів за завойовану бронзову медаль», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров побажав українським спортсменам гідно виступити на зимових Олімпійських іграх 2014 року, які пройдуть у Сочі (РФ).

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274