У справі про побиття журналістки Тетяни Чорновіл вже проведені всі слідчі дії, провадження яких було можливим без участі потерпілої. Інші процесуальні дії обов'язково вимагають безпосередньої участі потерпілої.

Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олександр Гнатів, повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю МВС України.

За словами Гнатіва, розслідування кримінального провадження за фактом нападу на Чорновіл триває.

«Слідством виконаний значний обсяг роботи: підозрювані знайдені, допитані свідки, вивчені відеозаписи. Крім того, правоохоронці призначили більше двох десятків експертиз, результати яких вони поступово починають отримувати», - йдеться в повідомленні УЗГ МВС.

Як зазначив Гнатів, «на сьогоднішній день всі слідчі дії, які можливі без участі потерпілої, вже виконані». «Ми чекаємо, коли Тетяна Чорновіл буде виписана з лікарні, адже без її участі неможливо провести слідчий експеримент, одночасно допити, впізнання підозрюваних. Це дуже важливо для встановлення істини по справі і перевірці показань підозрюваних», - сказав заступник начальника ГСУ МВС.

Він також зазначив, що «слідство має інформацію від лікарів медичного закладу, в якому перебуває на лікуванні Чорновіл, про те, що на сьогоднішній день за станом здоров'я потерпілої рекомендовано амбулаторне лікування і її можуть виписати». «Однак, потерпіла за власним бажанням ще знаходиться на стаціонарному лікуванні», - додав Гнатів.

Як відомо, вночі 25 грудня на автодорозі в районі Борисполя Чорновіл побили невідомі.

Правоохоронцями проводиться досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.296 «Хуліганство» і 121 «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень».

В рамках розслідування правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні злочину Олександра Храмцова, Сергія Котенка і його брата Олександра, а також Андрія Насіковського. Прізвище п'ятого затриманого не вказується.

27 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту чотирьом підозрюваним у кримінальному провадженні про побиття Чорновіл. За рішенням суду Храмцов, брати Котенки і Насіковський заарештовані до 23 лютого 2014 року.

На Храмцова зареєстровано авто Porsche Cayenne, яке фігурує на записі відеореєстратора автомобіля Чорновіл.

28 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для п'ятого підозрюваного - 34-річного жителя м. Дніпродзержинськ (Дніпропетровська обл.), який працював в охоронній структурі. З його свідчень випливає, що він особисто брав участь у побитті Чорновіл. Затриманий також розповів, що приїхав у Київ купувати автомобіль Porsche Cayenn.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

462