У зв'язку з пожежею на ювелірній фабриці прокуратурою відкрито кримінальну справу, слідство розглядає дві версії причини того, що сталося. Про це заявив в.о. прокурора Харківської області Володимир Суходубов, повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Як наголошується в повідомленні, створено слідчо-оперативну групу. Роботу веде слідча група УВС області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

«На даний момент висунуто 2 основні версії: перша будується за статтею 270 - порушення правил пожежної безпеки, внаслідок яких 8 людей загинуло, а ще 7 травмовано. Ми можемо говорити, що це людський фактор. Друга версія - порушення правил охорони праці, яке переслідується за статтею 271 Кримінального кодексу України, та суб'єктами відповідальності є посадові особи підприємства. У цій ситуації завдання правоохоронних органів - встановити справжню причину трагедії та визначити відповідальних осіб», - зазначив в. о. прокурора.

За його словами, попередній огляд виявив порушення пожежної безпеки, зокрема, відсутність евакуаційного виходу - залізні двері були замкнені. Згідно ст. 270 відповідальність винних становить від 3 до 7 років позбавлення волі, за ст. 271 - до 8 років.

Нагадаємо, сьогодні під час пожежі на території заводу «Хартрон» загинули 8 осіб.

За фактом пожежі на території ВАТ «Хартрон» у Харкові відкрито кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172