Громадська активістка Тетяна Чорновіл, відкрито підтримуючи погляди однієї з політичних сил, балотуючись від неї на виборах, не має морального права називатися журналістом. Таку думку висловив директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко.

«Чорновіл можна називати по-різному, громадським активістом, політичним діячем, пропагандистом, але точно не журналістом. Якби рік тому її виборча кампанія пройшла успішніше, зараз ми б говорили не про журналістку, а народного депутата Тетяну Чорновіл», - сказав він.

Політолог констатує, що всі ті три роки, які вона, за її власними словами, цілком присвятила боротьбі з Президентом, є політичною, а не журналістською кар'єрою.

Кочевенко уточнює, що ця позиція не відбирає у журналіста права мати власні позиції або переконання.

«Може, і навіть не буде великим гріхом відображення цієї позиції в його роботі. Неприпустимим для справжнього журналіста є зацикленість на фактах, що збігаються з його позицією, і при цьому повне ігнорування фактів для нього незручних. Для адепта політичної сили - це норма, для журналіста - ні. Давайте просто речі своїми іменами називати», - додав експерт.

Директор Інституту стратегічної політики поскаржився, що на сьогодні є цілий пласт ЗМІ, які мають дуже мало спільного з журналістикою і є чистої води пропагандою.

«Починаючи від абсолютно явних «припартійних», і закінчуючи зовні незалежними «підконтрольними». В цьому немає нічого поганого, це нормальна світова практика. Просто до справжньої журналістики ніякого відношення не має», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211