Низка українських підприємств спростовує інформацію, що була розтиражована в ЗМІ і соцмережах, про участь своїх трудових колективів у всеукраїнському страйку, анонсованому напередодні Новорічних свят опозиційними політиками.

Про це повідомили представники підприємств в коментарях кореспондентам Forum'у.

Так, у прес-службі Львівської міськради зазначили, що всі львівські комунальні служби та підприємства, громадський транспорт працюють у штатному режимі. Водночас людям не перешкоджають брати участь в акціях протесту, зокрема на Майдані Незалежності в Києві.

Крім того, згідно з останньою інформацією управління культури Львівської міськради, театри Львова працюють у звичайному режимі, вистави не скасовані. «Поки рішення про проведення страйку не приймалося», - уточнили в прес-службі Львівської міськради.

Також на офіційних сайтах Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, Львівського драматичного театру імені Лесі Українки, Львівського театру юного глядача, які, за інформацією ЗМІ, готуються взяти участь у всеукраїнському страйку, немає інформації про скасування вистав або зміну дат їхнього проведення.

У прес-службі Черкаської міської ради інформацію про страйки на комунальних підприємствах міста Forum'у не підтвердили. Таку інформацію передали і з Луцької міської ради. Там зазначили, що на даний момент ніякі страйки в Луцьку не проходять. Працівники тролейбусного парку, які раніше оголосили страйк, стабільно виходять на роботу з 29 грудня. Також, за інформацією прес-служби, до страйку не приєдналися працівники місцевих ринків, які раніше оголошували про такий намір. Всі підприємства працюють у штатному режимі.

Керівник прес-служби Дніпропетровського міськвиконкому Наталія Бабаченко теж спростувала інформацію про страйк дніпропетровських транспортників. «Транспорт працює. Все нормально. Я не розумію, звідки така інформація», - заявила вона кореспонденту Forum'у, додавши, що ще до Нового року всі зарплати були виплачені в строк.

У відділі зв'язків зі ЗМІ Харківської міської ради ForUm також запевнили, що міські транспортники не страйкують і не планують страйкувати, а інформація про невиплату зарплат не достовірна. «Водії електротранспорту не страйкують. Транспортники Харкова не будуть приймати участі у страйку. Крім того, заборгованостей по зарплатах та інших виплатах немає», - підкреслили в прес-службі.

Що ж стосується аеропортів, то в Луганському міжнародному аеропорту Forum'y у коментарі відмовили, пояснивши це тим, що вся інформація розміщена на сайті. «Ніхто з членів трудового колективу ні в якому страйку участі не брав. Інформація про страйк Луганського аеропорту - це провокація», - йдеться в офіційному повідомленні.

У міжнародному аеропорту Чернівців підкреслили, що питання про участь у страйку не розглядається. «Не збиралися і не збираємося. Не знаємо, звідки береться така інформація. Ми працюємо в звичайному режимі», - сказали в аеропорту. Інформація по Миколаївському аеропорту уточнюється. З представниками самого підприємства зв'язатися не вдалося, однак у Міністерстві інфраструктури повідомили, що не знають, чи бере участь даний аеропорт у страйку, а в облдержадміністрації Миколаєва повідомили, що їм нічого не відомо про підготовку страйку.

Представники металургійної галузі також не підтвердили готовність страйкувати. Так, в.о. гендиректора об'єднання «Металургпром» Олександр Зражевський називає анонсований страйк фарсом і зазначає, що у нього немає інформації про участь в ній когось із членів трудового колективу. «Промисловість України, включно з металургією, і без того перебуває в непростому стані і потребує активної роботи по відновленню показників. У такій ситуації абстрактний політичний «страйк», не пов'язаний з реальними вимогами робітників, може піти лише на шкоду і їм, і роботі, і всій країні. У нас немає інформації про участь у цьому будь-яких підприємств галузі, та й не думаю, що який-небудь з наших колективів захотів би взяти участь у цьому замовному фарсі», - зазначив Зражевський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168