У співробітниці гуманітарного фонду «Глобальна служба допомоги» відібрали гроші, зібрані на Євромайдані, за вказівкою нардепа від «Свободи». Про це в ефірі телеканалу «112.ua» заявила співробітниця благодійного фонду Лідія Бєлашова.

За словами Белашової, йдеться про інцидент, який стався 31 грудня 2013 р., коли охорона Євромайдану відібрала у неї кошти, зібрані на лікування онкохворої дівчинки, яка перенесла сім операцій, повідомляє «112.ua».

Вона додала, що охорона Євромайдану попросила її зайти в будівлю Будинку профспілок для перевірки документів. «Там відібрали документи, порвали при нас, відібрали особисті речі, не погребували полазити в жіночих сумочках ... Нас завели в профспілку, на другий поверх, ми повернули ліворуч, останні двері праворуч. І там сидів чоловік, мені він на той момент ще не був знайомий. У нього був бейджик «охорона майдану» ... Вони нас ніби і не силою, але під ручки туди завели. Коли почали забирати особисті речі - звісно - бунт. Вони почали заламувати, почали мені руки ламати. Чотири людини мене заламували», - сказала Бєлашова.

За її словами, вона пригрозила, що звернеться в міліцію, на що їй відповіли, що: «Нам міліція не страшна, міліція з народом». Коли Бєлашова намагалась викликати міліцію, у неї відібрали телефон.

«Забрали всі гроші, які вони зібрали, пластикові коробочки (із зібраним). У сумці лежали мої особисті гроші, які вони теж забрали. Потім вони почали мене заламувати. Мене чотири людини заламали, як злочинницю, що я носом до підлоги майже торкалася. Коли мене виводили з кабінету - цей чоловік сказав зганьбити нас по всьому Майдану», - сказала співробітниця благодійного фонду. За її словами, після цього її взяли за руки і за ноги, розправили спідницю і «з голою дупою» понесли по Майдану. Вона додала, що її подругу взяли за руки й кинули по сходах по переходу, внаслідок чого вона отримала вивих ноги.

Бєлашова додала, що «вони приватизували Майдан і вважають, що дівчинці не потрібна допомога, тільки Майдану потрібна допомога».

Крім того, за словами співробітниці благодійного фонду, вона впізнала чоловіка, за чиєю вказівкою було зроблено все вищесказане. Вона вказала на народного депутата від ВО «Свобода» Михайла Блаватського. Крім того, за її словами, щодо зазначених подій порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.186 КК України (грабіж).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198