МЗС Литви в понеділок висловив здивування виконанням російським співаком Олегом Газмановим на концерті у Вільнюсі пісні «Зроблено в СРСР» і оцінив її як таку, що розпалює ворожнечу і демонструє неповагу до історії республіки.

Газманов виконав пісню під час концерту в неділю у Вільнюсі 29 грудня, повідомляє РІА «Новости».

«Міністерство закордонних справ здивоване твором, що прозвучав на концерті Олега Газманова 29 грудня. В ньому свідомо розпалюється ворожнеча і демонструється неповага до історії Литви. Порушення міжнародного права, окупація держав і зламані долі людей не можуть виправдовуватися ніякими інтернаціональними гаслами», - йдеться в коментарі МЗС.

Раніше депутат сейму Литви від консервативної партії «Союз Вітчизни - Християнські демократи» Раса Юкнявичене запропонувала владі заборонити Газманову в'їзд в республіку і скасувати його концерт у Вільнюсі - після того, як на заходах з нагоди 20-річчя конституції РФ у Москві він виконав пісню «Зроблений в Радянському Союзі», в якій колишні радянські республіки згадуються як частина однієї країни - тобто СРСР.

Нагадаємо, радянський період історії Литви в республіці називають періодом окупації. У Литві також діє офіційний заборону на радянську символіку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186