Створення гарячої лінії по боротьбі з корупцією стане хорошим сигналом для тієї частини влади, яка вважає євромайдан соціальним протестом проти принизливої бідності, волаючої корупції та адміністративного свавілля.

Про це заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології, політолог Михайло Погребинський, коментуючи анонсоване Президентом України Віктором Януковичем створення гарячої лінії, за якою можна буде звернутися для виявлення корупціонерів.

«Вважаю, що Віктор Янукович у даному випадку надіслав позитивний і адекватний сигнал на адресу тієї частини влади, яка вважає, що євромайдан являє собою не тільки технологію маніпуляцій, не тільки вибух наївного євроромантизму, не тільки нехтування законом, нападу на 18-річних солдатів внутрішніх військ і захоплення адміністративних будівель, не тільки розв'язання рук ультраправих радикалів і не тільки фальстарт виборчої кампанії 2015 року», - зазначив він.

За словами політолога, це сигнал для тих, хто визнає, що євромайдан викликаний соціальним протестом проти принизливої бідності, волаючої корупції та адміністративного свавілля, особливо того, що коїться на місцях.

Погребинський констатує, що в засудженні корупційного свавілля немає, і не може бути різниці між прихильниками опозиції і прихильниками влади.

«Для правлячого класу завдати серйозного удару по корупції в 2014 році - це питання політичного виживання. Це стосується найширшого спектру питань, наприклад, забезпечення прозорості тендерних процедур, підриву корупційних «пірамід», що пронизують суспільство, і кампаній боротьби з хабарами», - переконаний політолог.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156