Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання захисту обвинуваченого у заворушеннях біля Адміністрації Президента 1 грудня Валерія Гарагуци про закриття кримінального провадження відносно нього на підставі закону про звільнення всіх затриманих активістів євромайдану.

Відповідне рішення оголосив суддя Віктор Кицюк, повідомляють «Українські новини».
Він зазначив, що клопотання про закриття кримінального провадження на підставі цього закону може бути подано тільки при розгляді цієї справи по суті, а зараз тільки стадія підготовчого засідання.

У той же час суд відмовився затвердити угоду про визнання провини і відпустити Гарагуцу, зобов'язавши його виплатити штраф у 850 гривень.

«Оскільки у разі наявності матеріально-юридичних підстав для звільнення Гарагуци від кримінальної відповідальності, на чому наполягає сторона захисту, затвердження угоди про визнання провини призведе до погіршення становища обвинуваченого Гарагуци», - сказано в постанові суду.

Суддя Кицюк вирішив у даній ситуації не закривати кримінальне провадження, а направити його на новий досудовий розгляд.

Слід зазначити, що угоду про визнання провини, було укладено між стороною захисту та прокуратурою 19 грудня.

Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб щодо подій, які були під час проведення мирних зібрань» набув чинності 26 грудня.
Нагадаємо, Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти затриманого на Банковій 1 грудня дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуцу. 1 грудня Гарагуца був затриманий біля Адміністрація Президента.

За обвинувальним актом, Гарагуца у складі 300-500 чоловік навмисне порушував громадський порядок і закликав мітингувальників штурмувати Адміністрацію.
Шевченківський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, після цього апеляційний суд змінив запобіжний захід обвинуваченому на особисте зобов'язання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3351