Регіональні еліти, особливо заходу України, не мають права здійснювати політику, спрямовану на розвал країни, заявив політичний аналітик В'ячеслав Піховшек, коментуючи заяву Президента Віктора Януковича.

«Заклик Президента заслуговує, щоб його почули в західних областях України. Неприпустимою є ситуація з бойкотуванням рішень центральної влади в столиці України і водночас вимога при цьому дотацій із загальнонаціонального бюджету для виплати зарплат, пенсій та фінансування соціальних програм. Так не буває», - сказав Піховшек.

Він зазначив, що Київ не намагається тиснути на регіони або обмежувати їхні права, але в той же час регіональні політичні еліти заходу країни не повинні ставити під сумнів легітимність і повноваження Президента Януковича.

«Хочу, щоб мене зрозуміли правильно. З Києва ніхто не погрожує припинити перерахування коштів до бюджетів заходу України. Але при цьому слід пам'ятати, що ніколи і ні за яких обставин, при всій критиці, з якою ставилися представники півдня і сходу України до дій попереднього керівника України Віктора Ющенка, ніхто не ставив під сумнів його повноваження, легітимність, право приймати рішення, які мають силу на всій території України. Нинішній правовий нігілізм органів влади заходу України є прямим шляхом до розвалу країни», - підсумував Піховшек.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194