Кабінет Міністрів оприлюднив постанову про затвердження технічного регламенту «Про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива» з продовженням дії стандартів якості бензинів і дизпалива, які відповідають вимогам Євро-3, до кінця 2015 року.

Про це йдеться в постанові Кабміну №927 від 1 серпня, яке оприлюднене на сайті Кабміну 26 грудня.

Кабмін визначив Міністерство енергетики та вугільної промисловості відповідальним за впровадження і застосування регламенту.

Також уряд доручив Міністерству екології та природних ресурсів, Міністерству енергетики та вугільної промисловості протягом 2 місяців затвердити порядок взаємодії при перевірках відповідності бензинів техрегламенту.

Постанова набирає чинності через 6 місяців після опублікування, повідомляють «Українські новини».

Відповідно до раніше опублікованого проекту техрегламенту, введення в обіг автомобільних бензинів і дизельного палива класу Євро-3 дозволяється до 31 грудня 2015 року, класу Євро-4 - до 31 грудня 2017 року, класу Євро-5 - на необмежений термін.

Забороняється використання в автомобільних бензинах класів Євро-3, Євро-4 і Євро-5 присадок, які мають у своєму складі сполуки свинцю.

Для забезпечення систем каталітичної нейтралізації відпрацьованих газів транспортних засобів до складу бензинів не повинні включатися присадки, що містять фосфор.

Забороняється використання в автомобільних бензинах ароматичних амінів.

При цьому бензини можуть містити барвники і речовини-маркери.

Також дозволяється додавання присадок до бензинів, біоетанолу, етил-трет-бутилового ефіру, які не погіршують експлуатаційні показники палива, не впливають на екологічні, енергетичні і економічні показники двигунів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246