Україна під час свого головування в Європейському енергетичному співтоваристві підніме питання про національні інтереси, які зачіпає будівництво «Південного потоку». Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час підсумкової прес-конференції заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Ми будемо піднімати питання будівництва «Південного потоку» під час головування України в Енергетичному співтоваристві. Його будівництво не було ратифіковано ні на рівні Енергетичного співтовариства, ні на рівні Єврокомісії, а деякі члени ЄС вже анонсували і приступили до будівництва. Для нас це дуже чутливе питання, тому що це впливає на прибутковість нашого бюджету в частині транспортування газу через Україну в ЄС», - сказав Ставицький.

За його словами, на це запитання Україна не отримала відповіді від Єврокомісії ні до Вільнюського саміту, ні під час його проведення. «Я особисто ставив це запитання єврокомісарам. На жаль, відповіді, яка б нас влаштувала, ми не отримали. Хоча, згідно з Енергетичною хартією, ми повинні бути учасниками цього процесу. Нас про це, на жаль, ніхто не запитує», - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm, комісар Європейського Союзу з питань енергетики Гюнтер Оттінгер заявив, що проект «Південний потік», котрий будується в обхід української території для постачання газу до Південної Європи, не спрямований проти України.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112