Дарницький районний суд Києва призначив виховательці одного зі столичних дитячих садків за нанесення тілесних ушкоджень двом 6-річним хлопчикам-близнюкам покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів, що становить 850 грн.

Як повідомляє прес-служба прокуратури району, інцидент з побиттям дітей стався у травні цього року в дитячому садку №138 на вул. Ревуцького.

Під час денного сну двоє вихованців старшої групи бавилися і голосно сміялися в спальні. Розлютившись, вихователька схопила дитячі тапочки і почала бити ними малюків по обличчю і тілу.

«У подальшому, намагаючись приховати сліди злочину, жінка відвела дітей у туалет і поставила під холодний душ, а почервоніння на шкірі замастила маззю. Ввечері, помітивши на тілі хлопчиків сліди від ударів, батьки одразу ж звернулися до лікарів і правоохоронців», - йдеться в повідомленні.

Згідно з висновками судово-медичної експертизи, діти отримали легкі тілесні ушкодження у вигляді синців на обличчі і тілі саме внаслідок інциденту.

Під час судового засідання вихователька повністю визнала свою провину в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження).

«Враховуючи щире каяття підсудної і повне визнання провини, суд призначив їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів, що становить 850 грн», - повідомили в прокуратурі.

Жінку звільнено із займаної посади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178