Рішення уряду призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС врятувало тисячі українців від звільнення. Про це під час круглого столу «Економічні підсумки 2013 року» розповів голова департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі Євген Олейников.

«На першому етапі це дасть збереження тих робочих місць, які на сьогодні існують, але які ми могли втратити в разі продовження інтеграції з ЄС без урахування позиції Росії. Всі люди, зайняті в галузях з високою доданою вартістю, завтра могли б опинитися без роботи. Включивши в переговорний процес Росію, ми зберігаємо робочі місця і отримуємо перспективу їхнього заощадження в подальшому», - зазначив він.

Олейников констатує, що забравши безробітних громадян на утримання, держава могла б потрапити у соціальну кризу.

У такому разі, за його словами, навіть кредити МВФ не врятували б ситуацію.

Представник Мінекономрозвитку припустив, що у разі розвитку такого сценарію багато українців могли б емігрувати з України.

«Якщо економіка не забезпечує населення роботою, воно залишає державу. Тому розкидуватися робочими місцями, існуючими галузями - це занадто», - підсумував Олійников.

Нагадаємо, що раніше «Газпром» і «Нафтогаз України» за результатами міждержавної комісії в Москві підписали додаток до контракту, який передбачає зниження ціни російського газу для української держкомпанії до 268,5 долара за тисячу кубометрів.

Крім того, за результатами держкомісії було прийняте рішення про виділення 15 мільярдів доларів з ФНБ на придбання єврооблігацій України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

82