Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спрощує механізми державних закупівель, повідомили в прес-службі відомства.

Як заявив директор департаменту державних закупівель та державного замовлення Мінекономрозвитку Андрій Рубан, з цією метою пропонується затвердити Порядок організації та проведення конкурсного відбору електронних майданчиків. Відповідний проект постанови вже розроблений у міністерстві.

«Цей Порядок визначає механізм проведення конкурсного відбору, вимоги до нього, а також процедуру підтвердження відповідності цим вимогам електронних майданчиків та їхніх операторів», - зазначив представник міністерства.

Андрій Рубан підкреслив, що прийняття зазначеного документа - один з найбільш необхідних кроків на шляху впровадження електронних закупівель на практиці. Очікується, що застосування замовниками процедури електронного реверсивного аукціону забезпечить підвищення прозорості та ефективності, зведе до мінімуму корупційні ризики під час здійснення державних закупівель, що сприятиме формуванню здорової конкуренції у цій сфері.

Електронну версію проекту постанови «Про затвердження Порядку організації та проведення конкурсного відбору електронних майданчиків та операторів електронних майданчиків», а також аналіз його регуляторного впливу розміщено на веб-сайті Мінекономрозвитку в розділі «Обговорення проектів документів». Зауваження та пропозиції приймаються протягом місяця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79