Президент України Віктор Янукович невідкладно, після отримання від Верховної Ради, підписав Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які були під час проведення мирних зібрань». Про це повідомив глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, інформує прес-служба Глави держави.

За його словами, вказаний закон підписаний Главою держави в редакції, яка надійшла в Адміністрацію Президента.

Після підписання Президентом Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які були під час проведення мирних зібрань» направлений для опублікування, повідомив глава АПУ.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила цей закон 19 грудня. Закон спрямований на звільнення вже затриманих, а також недопущення нових затримань.

Законодавчим актом передбачено «звільнити від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту і масових заходів щодо їхніх дій і рішень у період з 21 листопада 2013 року і до дня набуття чинності цього Закону».

Згідно із законом, всі кримінальні провадження і провадження щодо скоєння адміністративних правопорушень, відкриті з приводу подій, визначених статтею 1 цього Закону, підлягають закриттю. Документом також встановлено, що нові кримінальні провадження та провадження за скоєння адміністративних правопорушень не можуть бути відкриті з приводу подій, визначених статтею 1 цього Закону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186