Президент України Віктор Янукович вважає, що в українській політиці залишилося занадто багато популістських заяв. Про це він заявив в інтерв'ю представникам українських ЗМІ.

«Ми часто говоримо про необхідність підвищувати політичну культуру в Україні. Але ж це не робиться за один клік. Це тривалий процес. Більше 20 років ми будуємо незалежну державу і ніяк не можемо позбутися від відвертого популізму і обману. Політичні авантюристи живуть на довірі суспільства. Вони ораторським мистецтвом прикривають свою фактичну безпорадність, непрофесіоналізм і безвідповідальність. Подивіться, скільки у нас артистів, які говорять, а люди продовжують вірити», - сказав Янукович.

Саме тому в Україні, на його думку, не вистачає політичної культури.

«Часто говорять про владу й опозицію. Але ми теж двічі були в опозиції. І я був лідером опозиції в парламенті. Ми постійно проводили тіньовий Кабінет Міністрів, приймали рішення, рекомендували владі, як підходити до вирішення питань. Ми були в конструктивній опозиції, критикували і пропонували. Коли прийшли у владу, ми ці питання вирішували так, як і пропонували. Нове покоління політиків стає більш прагматичним і конструктивним. Сподіваюся, що з часом держава буде дорослішати», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134