Президент України Віктор Янукович проти того, щоб політики ініціювали революційні процеси в країні, оскільки від цього страждає суспільство. Про це він заявив в інтерв'ю представникам українських ЗМІ.

«Скажу відверто, дуже багато різних висновків (щодо того, що відбувається на Майдані Незалежності. - Ред.). Прагнення поза рамками Конституції захоплювати владу - це вже не вперше в державі. Я через це вже пройшов. І я категорично проти того, щоб політики ініціювали такі революційні процеси. У нас є Конституція, є закон, є дати, коли підходять вибори. Дочекайтеся їх, і український народ скаже своє слово. Куди ви поспішаєте?» - запитав Президент.

Він зазначив, що в день штурму АПУ він був «на виїзді».

«Повертався, і у мене працював радіоприймач. І там була пісня «А не поспішайте нас ховати». Тому хтось поспішив і занадто переоцінив свої сили і можливості. І дуже нешанобливо віднеслися взагалі до усього суспільства. Так не можна. Власні амбіції потрібно навчитися помірно тримати в руках. А тим більше, якщо ви претендуєте на якісь високі державні пости. Не можна нехтувати цілим суспільством. Адже будь-яка така ситуація веде тільки до кризових явищ. Потрібно розуміти наслідки таких кризових ситуацій. Потрібно розуміти, як це вплине на життя людей, на економіку. Це такий удар по народові, державі, який, можна сказати, з серії заборонених. Тому потрібно дуже відповідально до цього ставитися», - підкреслив він.

Президент зазначив, що вірить у те, що український народ буде завжди мудріший за будь-яких політиків.

«Хоча в нашій історії, навіть у сучасній, були можливості зробити висновки. Сподіваюся, що це теж один з прикладів», - зазначив він, висловивши впевненість, що в цілому Україна як держава з цієї ситуації вийде сильнішою.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135