Політичні проблеми України можна вирішити тільки через компроміс - шляхом переговорів. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв в інтерв'ю кореспондентам телеканалу ARD і газети «Берлінер Цайтунг» (Німеччина).

Події на Майдані у ніч на 30-е листопада Клюєв назвав великою трагедією. «Те, що постраждали невинні люди, це горе. Це дуже погано. Я вважаю те, що сталося, було чистої води провокацією», - цитує його слова прес-служба РНБО.

«Будь-яку таку проблему можна вирішити тільки мирним шляхом. Якщо якась із сил намагається диктувати свої умови, це шлях у нікуди», - сказав Клюєв.

«Політики, які не готові до компромісу, не думають про майбутнє України. Якщо продовжувати звинувачувати один одного, це шлях до розвалу країни навіть не на дві, а на три частини. І такі сценарії в нашій країні, на жаль, можливі», - сказав секретар РНБО України.

За його словами, те, що люди вийшли на Майдан, говорить про їх обурення. «І вони мають на це право. Якщо люди обурюються, значить, для цього є передумови. Маніфестації та акції протесту, не тільки в Україні, але і в будь-якій країні, - це наслідок. А обов'язок будь-якої влади - прибрати причини», - сказав Клюєв.

Як раніше повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260