На початку наступного року Україна лібералізує захисні спецмита на імпортні автомобілі.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов за підсумками торгового діалогу з Євразійською економічною комісією, наднаціональним органом Митного союзу.

«Зараз у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України відпрацьовується питання про етапи і розміри лібералізації поставок автомобілів... Зараз ведемо розмову про те, що відбуватиметься лібералізація в питанні спецмита на автомобілі», - сказав Прасолов.

При цьому на уточнююче запитання про те, коли будуть змінені спецмита, він відповів, що це має відбутися на початку року, повідомляє «УНІАН».

За словами Прасолова, є три варіанти зниження захисних мит і вони будуть обговорюватися з українськими виробниками.

У свою чергу, міністр торгівлі ЄЕК Андрій Слєпньов повідомив, що в ході переговорів обговорювалося питання скасування захисних заходів з боку Митного союзу і України. За його словами, МС стурбований захисними заходами України щодо автомобілів та вугілля, а українська сторона стурбована обмеженням поставок до МС труб і карамелі.

«Ми домовилися про заходи, для того щоб забезпечити загальний рівень захисних заходів, стимулювати торговий оборот, послати сигнал бізнесу щодо того, що ми і надалі будемо дотримуватися принципу єдиного ринку, який зафіксований у зоні вільної торгівлі СНД», - сказав Слєпньов.

Нагадаємо, 14 березня 2013 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141