Кредитний портфель в листопаді показав найбільш істотне місячне зростання в абсолютному вираженні з кінця 2008 року. Про це заявили опитані експерти.

«Кредитний портфель збільшився в листопаді (+14,8 млрд грн або +1,7% м/м), показавши найсуттєвіше місячне зростання в абсолютному вираженні з кінця 2008 р., що раніше забезпечив корпоративний сегмент (+16,2 млрд. грн. або +2,4% м/м)», - зазначила старший аналітик інвестиційної компанії Dragon Capital Анастасія Туюкова.

Начальник аналітичного відділу «Альфа-Банку» Олексій Блінов також звернув увагу, що в листопаді в Україні спостерігався рекордний приріст кредитів юридичним особам.

«За даними Національного банку України, за місяць портфель кредитів юридичним особам збільшився на 16,2 млрд грн (2,4%), що є абсолютним рекордом приросту кредитів підприємствам за місяць для всього посткризового періоду 2010-2013 років», - сказав він.


За його словами, весь приріст кредитного портфеля підприємств був забезпечений за рахунок кредитів у гривні.

Між тим, він підкреслив, що за рахунок стрибка у листопаді динаміка портфеля кредитів підприємствам прискорилася до 9,8% в річному вираженні, що є максимумом з квітня 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

119