Печерський районний суд Києва продовжив термін утримання під вартою екс-депутату від Партії регіонів Ігорю Маркову до 13 лютого 2014 року.

Відповідне рішення сьогодні оголосила слідчий суддя Катерина Москаленко, задовольнивши таким чином клопотання слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління МВС України за узгодженням з Генеральною прокуратурою.

Як зазначається в рішенні суду, «слідчий-суддя, вивчивши матеріали справи, заслухавши думки сторін, вважає, що обставини, викладені слідчим, є серйозними, і приходить до висновку, що підозрюваний може переховуватися від органів слідства, впливати на свідків, експертів, слідчих, знищити докази», повідомляє «УНІАН».

У той же час суд вирішив, що подання слідчого підлягає до задоволення частково.

Зокрема, суд враховує той факт, що Кримінальний процесуальний кодекс передбачає продовження строку утримання особи під вартою до 60 діб, а не до 4-х місяців, як зазначається у клопотанні сторони обвинувачення.

Таким чином, суд призначив термін утримання Маркова під вартою строком на 3 місяці і 22 дні, тобто до 13 лютого 2014 року.

Рішення суду може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва протягом 5 днів з моменту його оголошення.

Сторона захисту Маркова в коментарі журналістам заявила, що обов'язково буде оскаржувати рішення суду.

Нагадаємо, екс-нардеп Ігор Марков був затриманий в Одесі 22 жовтня, йому інкримінують побиття учасників пікету 2007 року. Його затримання призвело до заворушень у місті.

Печерський районний суд Києва обрав для колишнього народного депутата України Ігоря Маркова запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці.

Справа Маркова знаходиться в числі 2000 відновлених проваджень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171