Необхідно посилити слідчу групу, щоб швидше назвати винних у подіях на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, у ході круглого столу заявив народний депутат від Партії регіонів Євген Карташов.

«Потрібно посилити всю слідчу групу, завершити слідчий процес. Оголосити, хто винен, і тоді вже робити нові кроки, без цього народ не заспокоїться. Всі будуть говорити, що ми не тим займаємось», - сказав він.

Крім того, Карташов вважає, що необхідно посилити інформування суспільства про те, чому Україні потрібен не тільки зарубіжний, але і східний зовнішньополітичний вектор. «Головний вектор ми для себе прийняли - це Захід. Але можна занапастити економіку, і потрібен східний вектор. Потрібна робота і в одному, і в іншому напрямку, при цьому потрібно постійно інформувати, що ми робимо і що отримаємо від цього. Двовекторність нам долею наказана, хто цього не розуміє - веде до загибелі України», - заявив депутат.

Крім того, Карташов вважає, що не потрібно повертати Конституцію зразка 2004 року. «Ми вже пережили різні форми правління, треба зуміти навчитися працювати при тій формі правління, яка є», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

У Києві створена оперативно-слідча група за участю працівників прокуратури, яка дасть кваліфіковану правову об'єктивну оцінку всіх учасників конфлікту на Майдані Незалежності.

За фактом перевищення службових повноважень міліціонерами в ніч на суботу, 30 листопада, на Майдані Незалежності відкрито кримінальне провадження.

Президент України Віктор Янукович запропонував запровадити мораторій на будь-які силові дії на період переговорів щодо пошуку виходу з політичної кризи.

ГПУ встановила, що до подій на Майдані Незалежності в Києві, які мали місце 30 листопада, причетні заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, голова КМДА Олександр Попов, начальник Київської міліції Володимир Коряк і його заступник з громадської безпеки Петро Федчук. Їм вручено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Президент України Віктор Янукович 14 грудня відсторонив від посад голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова та заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича за клопотаннями ГПУ.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155