Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв не має ніякого відношення до подій, які сталися в ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності в Києві. Про це заявив перший заступник генпрокурора України Віталій Білоус, повідомляє прес-служба відомства.

За словами прокурора, Клюєв сьогодні самостійно прибув до слідчого управління і був допитаний.

«Свій прихід він пояснив бажанням дати свідчення у справі про події на Майдані Незалежності. Слідством встановлено, що секретар РНБО не має ніякого відношення до подій, які сталися в ніч з 29 на 30 листопада. Розслідування у цій справі триває», - уточнив він.

Крім того, зазначив Білоус, головне слідче управління перевірило ситуацію навколо публікації частини протоколів допитів Олександра Попова, Володимира Сівковича та Валерія Коряка.

«В ході перевірки виникла необхідність додатково допитати Попова», - пояснив він.

Слідчим шляхом встановлено, що саме Попов сприяв поширенню матеріалів слідства. Слідство вважає, що факт сприяння у поширенні даної інформації ставить під сумнів окремі частини його показань. І в зв'язку з цим слідчим шляхом були перевірені всі його свідчення», - сказав Білоус.

Як повідомляв ForUm, після того як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

ГПУ встановила, що до подій на Майдані, які мали місце 30 листопада, причетні заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, голова КМДА Олександр Попов, начальник Київської міліції Володимир Коряк і його заступник з громадської безпеки Петро Федчук. Їм вручено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Президент України Віктор Янукович 14 грудня відсторонив від посад голови Київської міської державної адміністрації Попова і Сівковича за клопотаннями ГПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186