Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв назвав всі звинувачення на свою адресу спланованою провокацією, повідомили Forum'у в прес-службі РНБО.

«Враховуючи масу дезінформації, яка останнім часом з'являлася в ЗМІ, а також звинувачення на мою адресу з боку окремих політиків, не можу не відреагувати», - сказав Клюєв.

Він підкреслив, що всі звинувачення побудовані на дезінформації та необ'єктивних домислах.

«Це частина очевидної добре спланованої операції з дискредитації для досягнення конкретних політичних цілей», - підкреслив Клюєв.

Секретар РНБО також заявив, що сам піде в Генеральну прокуратуру України і відповість її представникам на всі їхні запитання. «Я впевнений, що об'єктивне розслідування покаже безпідставність всіх звинувачень на мою адресу», - сказав Клюєв.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

За фактом перевищення службових повноважень міліціонерами в ніч на суботу, 30 листопада, на Майдані Незалежності відкрито кримінальне провадження.

Президент України Віктор Янукович запропонував запровадити мораторій на будь-які силові дії на період переговорів щодо пошуку виходу з політичної кризи.

ГПУ встановила, що до подій на Майдані Незалежності в Києві, які мали місце 30 листопада, причетні заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, голова КМДА Олександр Попов, начальник Київської міліції Володимир Коряк і його заступник з громадської безпеки Петро Федчук. Їм вручено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Президент України Віктор Янукович 14 грудня відсторонив від посад голову Київської міської державної адміністрації Олександра Попова та заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича за клопотаннями ГПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205