Влада і опозиція мають досягти політичного компромісу, щоб не створювати негативних економічних очікувань у суспільстві, сказав у програмі «Національний інтерес» на телеканалі БТБ президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Він зазначив, що сьогодні на догоду власним політичним інтересам представники опозиції і лояльні до них експерти розпочали інформаційну війну проти економіки країни, проти гривні і банківської системи. Тому політичний компроміс допоможе досягти економічної стабілізації в країні.

«Чим швидше буде прийнята хоч якась декларація або якесь рішення, це однозначно заспокоїть всіх, навіть найбільш активних крикунів і політиків, які лякали. Люди будуть розуміти, що якісь політичні катаклізми на економіку не впливатимуть. Тому що якщо домовляться опозиція, влада, студенти, один майдан з іншим, то у людей вже не буде підстав для паніки, не буде підстав кричати, що станеться щось погане», - сказав Охріменко.

Він зазначив, що дискусії між владою та опозицією - це нормально, але їх не потрібно виносити на майдани, розпалювати ситуацію в суспільстві і залякувати людей економічними проблемами.

«Нескінченні політичні заяви справді впливають, але більше на емоційну сферу людей, ніж на економіку. Наприклад, сьогодні деякі політики навмисне лякають людей економічним крахом, закликають забирати депозити, лякають доларом по 20 гривень. Я розумію, що вони говорять неправду. Вони самі розуміють, що вони говорять неправду, обманюють. Але вони просто ведуть інформаційну війну. І це не просто неприємно, а небезпечно. Деякі люди не розуміють, що якщо займатися політикою - будь ласка, є Верховна Рада, сваріться там, розмовляйте. Але не робіть провокацій і не лякайте людей вигадками і страшилками», - заявив економіст.

Говорячи про те, як нинішня політична ситуація відбивається на економіці, Охріменко зазначив, що крім негативного інформаційного фону серйозного впливу на економіку політичні акції не надають, хоча цьому приділяється дуже багато уваги. Експерт зазначив, що сьогодні люди все ще активно цікавляться розміщенням депозитів у банках, оскільки пропонуються вигідні акційні умови, а економіка працює як і раніше.

«Політика політикою, але, мені здається, ми занадто багато говоримо про євромайдан, забуваючи про те, що порти як працювали, так і працюють, заводи як плавили метал, так і плавлять, у магазинах люди як купували товари, так і купують. Не всім же стояти на майданах. Економіка працює так, як і працювала, незважаючи на всі ці політичні катаклізми», - резюмував експерт.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140