За підсумками засідання міждержавної українсько-російської комісії, яке 17 грудня в Москві проведуть Президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін, очікується підписання документів, які повинні будуть зняти практично всі суперечності у взаємній торгівлі двох країн.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив у п'ятницю в ході зустрічі з представниками підприємств, які працюють у сільськогосподарській сфері, а також у сфері машинобудування.

«У вівторок намічається поїздка нашого Президента в Москву для того, щоб вже на рівні президентів оформити підписання цілої низки угод, що знімають всі або, принаймні, переважну більшість, протиріч (щодо взаємної торгівлі)», - сказав Азаров, повідомляє «УНІАН».

При цьому він зазначив, що мова йде як про митне оформлення, так і про стандартизацію. Також Азаров підкреслив, що планується підписати документи про розвиток двостороннього співробітництва в деяких галузях.

«Президенти будуть домовлятися про співпрацю в суднобудуванні, авіабудуванні, енергетичному машинобудуванні, транспортному машинобудуванні. І багато інших великих програм», - сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що уряд вже розглянув пакет угод, які планується підписати 17 грудня.

Азаров підкреслив, що уряд усвідомлює важливість ринку Російської Федерації для промислових підприємств України і робить все можливе для збереження цього ринку на колишньому рівні.

«Ми усвідомлюємо важливість ринку Російської Федерації для відновлення економіки. Щоб уникнути краху економіки... ми повинні відновити в колишньому обсязі наш торговельно-економічний товарообіг з Російською Федерацією. Будьте певні, що ми все зробимо для того, щоб цього досягти», - сказав Азаров.

Нагадаємо, в ході шостого засідання українсько-російської міждержавної комісії 17 грудня в Москві під головуванням Президента України Віктора Януковича і Президента Росії Володимира Путіна планується підписати не менше 13 двосторонніх документів.

Серед цих документів - Протокол про постачання товарів за виробничою кооперацією в 2014 році, а це фактично виробничі програми на наступний рік для наших найбільших машинобудівних підприємств; Меморандум про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, Угода між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про практичне організаційно-технічне забезпечення спільного контролю в пунктах пропуску через українсько-російський державний кордон.
Як раніше заявив Азаров, український уряд не веде переговори з Росією про приєднання до Митного союзу. У той же час, Україна інтенсивно працює над підготовкою документів для засідання українсько-російської міждержавної комісії, яке відбудеться 17 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166