Кабінет Міністрів України сьогодні розраховує на інвесторів, які зацікавлені через український ринок вийти на суміжні ринки, зокрема, країн СНД.

Про це в ході круглого столу «Інвестиційні потреби економіки України» розповів директор департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Євген Олейніков.

Представник уряду констатував, що загальний обсяг інвестицій в Україну зберігається на рівні минулого року.

«Станом на 1 січня 2013 обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ) становив $54,4 млрд., а на 1 жовтня вони становили $56,565 млрд. Разом з тим, в 2013 році приплив іноземних інвестицій дійсно менший, ніж у попередні роки», - повідомив він.

За словами Олейнікова, Кабмін сьогодні розраховує на інвесторів, які, по-перше, зацікавлені через український ринок вийти на суміжні ринки, зокрема, на ринки країн СНД.

Друга група інвесторів - ті, кого цікавлять українські ресурси, серед таких компаній Chevron і Shell.

І треті - це ті, хто хоче вийти на внутрішній ринок, знизити витрати на виробництво і логістику.

Чиновник також назвав три основні причини, через які інвесторам варто вкладати гроші в економіку України.

«Перша - інвестор може знизити витрати. Найкращий приклад - Китай, який запропонував інвесторам мінімальні витрати на робочу силу і мінімальне оподаткування. Друга причина - тільки через інвестиції можна отримати доступ на місцевий ринок. Хороший приклад у цьому плані - Росія, де за останні роки заради доступу на цей ринок зросли інвестиції, зокрема, в автовиробництво, виробництво побутової техніки і т.д. І третя причина - в тому, що тільки шляхом інвестицій відкривається доступ до ресурсів країни», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2774