Інформація, поширена окремими засобами масової інформації про нібито залучення Збройних Сил України до політичних акцій, які проводяться в Києві, зокрема, щодо організації їх матеріально-технічного та іншого забезпечення, не відповідає дійсності. Про це сьогодні, 12 грудня, заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, повідомляє прес-служба Міноборони.

Глава оборонного відомства нагадав, що відповідно до статті 17 та статті 37 Конституції України участь підрозділів Збройних Сил України у внутрішньополітичній боротьбі повністю виключена.

«Збройні Сили України є державною інституцією, призначення якої - оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Відповідно до положень Конституції України, Збройні Сили України не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу в країні, усунення органів влади чи перешкоджання їхньої діяльності», - наголосив Лебедєв.

Міністерство оборони України закликає журналістів поширювати виключно перевірену інформацію, отриману з офіційних джерел.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234