Гомосексуальні пари мають право на такі ж привілеї і пільги, як і традиційні сім'ї. Таке рішення прийняв у четвер, 12 грудня, Суд ЄС (Court of Justice of the European Union) в Люксембурзі за позовом громадянина Франції.

У постанові вищої судової інстанції Європейського Союзу зазначається, що рішення стосується і країн, де одностатеві шлюби не легалізовані.

З позовом до суду звернувся французький банківський службовець Фредерік Хей. Йому було відмовлено в грошових бонусах, призначених усім сімейним парам, після того, як Хей уклав «цивільну угода про солідарність» (PACS) зі своїм партнером-чоловіком, коли в країні ще не визнавали одностатеві шлюби.

Згідно з французькими законами, цивільна угода про солідарність - контракт, який укладається між двома особами (різної або однієї статі) для організації їх спільного життя. Суд визнав ситуацію з Хеєм випадком «прямої дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації». Представник суду зазначив, що постанова означає введення нового правового стандарту для всіх країн Євросоюзу.

За матеріалами: Deutsche Welle

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

722