Продовження діалогу між представниками українського уряду та Європейського Союзу дозволить виконати завдання Президента України Віктора Януковича і підписати Угоду про асоціацію з ЄС у найближчому майбутньому. Про це у Брюсселі говорили Єврокомісар з розширення та політики сусідства Штефан Фюле та перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

«Ми домовилися сьогодні, що на підставі чіткої прихильності України підписати Угоду про асоціацію ми, по-перше, підготуємо дорожню карту для застосування Угоди про асоціацію, по-друге, будемо сприяти і підтримувати Україну в створенні необхідних умов для досягнення угоди з МВФ, по-третє, використовувати існуючі двосторонні консультації для вивчення всіх питань, пов'язаних із застосуванням Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі», - сказав Фюле. 

Голова української делегації звернув увагу на те, що переговори йдуть в конструктивному руслі. «Український уряд продовжив переговори з керівництвом ЄС про усунення проблемних питань на шляху імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та створення зони вільної торгівлі. Ми вдячні за відвертий і продуктивний діалог, який сьогодні відбувся з єврокомісаром Штефаном Фюле. Переконаний у тому, що наша спільна робота завершиться повним взаєморозумінням, Кабінет Міністрів України виконає поставлене Президентом України завдання створити умови для підписання Угоди про асоціацію в осяжному майбутньому», - сказав Арбузов.

Перший віце-прем'єр повідомив, що представники ЄС підтвердили: двері в Євросоюз для нашої країни залишаються відкритими і підтвердили незмінність європейського вибору України. 

Він сказав, що в ході переговорів з єврокомісаром Фюле йшлося також про впровадження механізмів мінімізації економічних ризиків для України на шляху інтеграції і розробку документа, який визначить кроки України як напередодні підписання асоціації, так і після її імплементації.

«Хочу ще раз запевнити український народ у тому, що переговори тривають і наша країна обов'язково підійде до історичного моменту підписання Угоди про асоціацію з ЄС з урахуванням стратегічних національних інтересів», - сказав Арбузов.

Нагадаємо, на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

513