Президент Віктор Янукович попросив генерального прокурора Віктора Пшонку знайти можливість звільнити учасників акцій, яких затримали після подій 1 грудня на вулиці Банковій. Про це він заявив під час зустрічі з трьома президентами України.

«Вчора пізно ввечері у мене була чергова розмова з генеральним прокурором про те, як іде слідство, і що там виявлено. Я звернувся з проханням знайти можливість... і звільнити частину людей, які, умовно кажучи, не вчинили грубих порушень. Я думаю, що сьогодні це питання буде вирішено», - заявив він.

Президент зазначив, що поки йому складно сказати, скільки саме людей буде звільнено, однак будуть враховані всі пом'якшуючі обставини, наприклад, наявність молодої сім'ї.

При цьому він закликав мітингувальників розблоковувати дороги і адміністративні будівлі: «Неприпустиме блокування доріг, життя триває. Люди чекають карети швидкої допомоги. Тому це не нормально».

Нагадаємо, 1 грудня невідомі здійснили спробу штурму Адміністрації Президента, після чого було затримано дев'ятьох порушників громадського порядку.

Суд прийняв рішення про обрання для них запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

5 грудня було затримано ще двох людей, обвинувачених у причетності до безладів на вулиці Банковій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

468