Посольство США в Україні рекомендує своїм громадянам не відвідувати центральні вулиці Києва через можливі сутички мітингувальників і співробітників міліції.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на прес-службу посольства.

«Ми настійно закликаємо громадян США уникати можливостей перебування в центрі Києва і на територіях біля урядових установ, де знаходяться демонстранти або велика кількість правоохоронних органів», - сказано в попередженні.

При цьому в повідомленні посольства рекомендується ознайомитися з попередженнями перед тим, як переміщатися по місту, через те, що мітингувальники заблокували кілька доріг у центрі Києва.

Крім цього, американці, які знаходяться в готелях або резиденціях, розташованих поряд з територіями масового скупчення мітингувальників і міліції, повинні залишатися в приміщенні у випадках виникнення сутичок або поміняти місце перебування на більш безпечний район.

Також у повідомленні рекомендується постійно стежити за повідомленнями ЗМІ, щоб бути в курсі останніх подій.

«Навіть якщо демонстрації планувалися як мирні, вони можуть перейти в конфронтацію та ескалацію насильства», - підкреслюється в повідомленні.

Окремо громадянам США, які вже перебувають в Україні або мають намір відвідати країну найближчим часом, рекомендується стати на облік у посольстві США в Києві або ж записатися в спеціальній програмі Державного департаменту США для реєстрації тих, хто мандрує в інші країни.

Як повідомляв ForUm, співробітники Міністерства внутрішніх справ витіснили мітингувальників на вулиці Грушевського у Києві, де розміщувався їхній блокпост.

МВС заявляє про те, що мітингувальники озброєні держаками від лопат та іншими предметами, які можуть бути використані для заподіяння тілесних ушкоджень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3389