Головне управління Держсанепідслужби міста Києва повідомляє про ризик різкого погіршення епідеміологічної ситуації з кишковими інфекціями, коростом, туберкульозом, вірусним гепатитом А, грипом та ГРВІ, повідомляє прес-служба КМДА.

«З початку організації масових акцій протесту в столиці було зареєстровано 4 випадки гострої кишкової інфекції, пов'язані з вживанням продуктів харчування під час проведення акцій», - йдеться в повідомленні.

У Держсанепідслужбі підкреслюють, що без вжиття невідкладних профілактичних заходів ситуація може стати неконтрольованою, що призведе до поширення інфекційних захворювань і харчових отруєнь серед киян та гостей Києва.

«З метою запобігання виникненню та поширенню інфекційних захворювань і харчових отруєнь головне управління Держсанепідслужби м. Києва звернулося до керівництва Київської міської ради з проханням вжити негайних заходів щодо проведення профілактичних заходів у будівлях, де тимчасово перебувають мітингувальники, з проведенням профілактичної дезінфекції та дезінфекційної обробки речей», - повідомили в КМДА.

В адміністрації зазначили, що у зв'язку з проведенням масових акцій у центральній частині Києва та тимчасовим перебуванням людей у приміщеннях Київської міської державної адміністрації, Будинку профспілок, Жовтневого палацу, Будинку народного руху, Виставкового центру «Експоплаза» Державною санітарно-епідеміологічною службою міста проводиться щоденний моніторинг санітарно-епідемічної ситуації.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.


У Києві мітингувальники, крім акції на Майдані Незалежності, пікетують Кабмін, Верховну Раду, міністерства.

Крім того, під контролем мітингувальників знаходяться будівлі КМДА та Будинку профспілок.
4 грудня генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив про наявність судового рішення щодо звільнення захоплених мітингувальниками будівель КМДА та Будинку профспілок у Києві.

5 грудня вранці державні виконавці дали активістам під Кабміном п'ять днів для розблокування будівель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205