Кабінет Міністрів України схвалив законопроект щодо законодавчого врегулювання питання видачі пенсійних посвідчень громадянам України.

Про це сказав директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України Микола Шамбір, повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики.

Так він прокоментував схвалення урядом проекту Закону «Про внесення зміни до статті 44 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», який був розроблений Мінсоцполітики.

Шамбір пояснив, що на сьогоднішній день Пенсійний фонд на безкоштовній основі надає громадянам адміністративні послуги з видачі пенсійного посвідчення відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів №497 від 11 квітня 2002 року «Про забезпечення виконання функцій щодо призначення і виплати пенсій органами Пенсійного фонду».

Торік набув чинності Закон України «Про адміністративні послуги», яким передбачено, що основні вимоги до регулювання надання адміністративних послуг повинні встановлюватися виключно законами.

«Ухвалення відповідного законопроекту дозволить включити адміністративну послугу зі здійснення видачі пенсійного посвідчення до Перелікуф адміністративних послуг, який визначається законом. Це, відповідно, дозволить врегулювати на законодавчому рівні питання видачі Пенсійним фондом України пенсійних посвідчень», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175