У рамках заходів щодо евакуації громадян України з території Сирії, 26 листопада 2013 р. було забезпечено повернення на батьківщину ще 3 громадян України. Про це повідомляє департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

Згідно з повідомленням, евакуація здійснювалася наземним транспортом до Лівану з подальшою відправкою в Україну регулярним рейсом авіакомпанії «Українські Середземноморські авіалінії» за маршрутом Бейрут-Київ.

Організація евакуації цієї групи громадян забезпечувалася Посольством України в Сирії у координації з нашою дипустановою у Лівані. Фінансування транспортних витрат було здійснено за рахунок МЗС.

Нашим співвітчизникам, які прибули в міжнародний аеропорт «Бориспіль», було надано всебічне сприяння при проходженні прикордонних і митних процедур, а також допомогу в їх подальшому прямуванні до місця проживання в Україні.

Таким чином, на сьогодні з початку поточного року в Україну з території Сирії евакуйовано 250 громадян України. Всього з початку сирійського конфлікту у 2011 році було евакуйовано 768 наших співвітчизників.

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії відбулося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаска, організовану військами уряду, унаслідок якої, за даними опозиції, число жертв склало 1,3 тисячі осіб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147