У Римі відбулася презентація книги італійського журналіста, письменника і публіциста Сандро Теті (творчий псевдонім Ульдеріко Рінальдіні) «Юлія Тимошенко. Завоювання України».
 
Під час прямого включення з Риму в студії Радіо «Ера FM» Сандро Теті підкреслив, що в Італії до Тимошенко ставляться як до ідола, і він захотів більш детально дослідити історію становлення Юлії Володимирівни як політика, благо він працював у Москві під час розвалу СРСР і спостерігав, як у дев'яностих роках створювалися величезні статки, повідомляє «From-UA».
 

«Пані Тимошенко добре відома в Італії ще з часів «помаранчевої революції», це особлива особистість з абсолютно особливою для нас зачіскою, про неї багато писали в італійській пресі. Мені як журналістові, який пише про пострадянський простір, стало цікаво, чому ця мініатюрна, гарна і дуже енергійна молода жінка, яка лише в тридцять років почала вивчати українську мову, так стрімко домоглася політичного успіху. Її перетворення в ідеальну світловолосу українку, увінчану традиційною косою, справді не має аналогів у новітній історії», - зазначив Сандро Теті.

За його словами, ніхто в Італії, навіть журналісти, які пишуть про пострадянські країни, не знає, чому Юлія Тимошенко сидить у в'язниці, не знає, хто такий Павло Лазаренко, як він пов'язаний з Юлією Володимирівною, і що йому дали в США термін, набагато більший, ніж пані Тимошенко.

Політолог Дмитро Видрін, який написав передмову до українського видання книги Сандро Теті (повинна з'явитися днями в книжкових магазинах України), підкреслив, що увага відомого римського публіциста до Тимошенко свідчить про те, що Україна увійшла в європейську прем'єр-лігу, коли глави урядів стають суб'єктами розслідування з боку судових та правоохоронних органів. «Це Італія, Угорщина, Чехія і, звичайно ж, Україна. Українці та італійці відносяться до одного з соціологічних поясів, ми дуже схожі. Любимо мелодраматичні серіали, вміємо співчувати. І тому увага до досить-таки мелодраматичного сюжету про Тимошенко цілком обґрунтована», - сказав Видрін.

На думку політолога, епоха Юлії Володимирівни закінчується, оскільки завершується час політиків, які могли зайти в студію і дві-три години тримати аудиторію в напрузі. «Виросло ціле інтернет-покоління, яке вже не можна розвести на гарну зовнішність й ефектну зовнішню атрибутику. А про політиків старої хвилі сьогодні пишуть книги, дослідження, вони стали частиною історії і все», - вважає Видрін.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

916